Fuengirola populaire badplaats aan de Costa del Sol

Fuengirola is een van de meest populaire badplaatsen aan de Costa del Sol. De stad staat vooral in de zomermaanden in het teken van het toerisme. Fuengirola is levendige badplaats met gegarandeerde zon. Bijna dertig kilometer ten zuidwesten van Málaga en ten noorden van Marbella ligt de badplaats Fuengirola aan de Costa del Sol, direct aan de Middellandse Zee. 

De stad ligt in Spanje in de provincie Málaga. U bereikt Fuengirola eenvoudig via het vliegveld van Málaga, vervolgens kunt u met de bus, trein of taxi naar uw hotel in Fuengirola reizen. In de regio rond Fuengirola heerst zoals gebruikelijk in Andalusië een subtropisch mediterraan klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18 graden Celsius. De zon verwent de plaats met bijna drieduizend uur zon per jaar, in de zomer worden maximum temperaturen bereikt van zo'n 30 graden en in de winter dalen ze niet onder 6 graden.

De Feniciërs koloniseerden het gebied rond de huidige stad Fuengirola. Ze werden vervangen door de Romeinen. Nadat de Moren de Romeinen verdreven, bouwden ze in het jaar 956, het Castillo de Sujayl. Het kasteel, dat werd gebouwd op de fundamenten van een ouder fort uit de Fenicische en Romeinse tijd, werd gebouwd om de kust te beschermen.  In 1487 veroverden de troepen van het Spaanse koninkrijk Castilië en Leon, het kasteel Sujayl en noemden het kasteel Sohail. Het kasteel werd zwaar beschadigd en pas weer opgebouwd in 1730. Tegenwoordig worden met regelmaat festivals en evenementen gehouden. Het kasteel Sohail is gelegen boven de stad Fuengirola en wordt beschouwd als het symbool van de stad.

Bezienswaardigheden in Fuengirola zijn naast het kasteel Sohail, de oude binnenstad met het Plaza de la Constitución en de omliggende kerken. Ondanks het toerisme, heeft het oude centrum van het voormalige vissersdorp zijn natuurlijke charme weten te behouden. Plaatselijke excursies naar Malaga, Marbella of Gibraltar worden aangeboden.

Een van de grootste attracties van Fuengirola is het zeven kilometer lange witte zandstrand. Helaas staat hier het ene hotel naast het andere. Het strand strekt zich van het westen uit van Castillo de Sohail tot Torreblanca in het oosten.  Andalusië staat bekend om haar paardenfokkerijen, dus natuurlijk leent Fuengirola zich ook uitstekend voor het paardrijden. In de buurt van het kasteel is een manege. Golfers kunnen terecht op een aantal uitstekende golfbanen welke zijn gelegen in de omgeving van Fuengirola. Het lange zandstrand biedt tal van watersport activiteiten, u kunt er ook een boot huren om te zeilen of te vissen. Aan de boulevard en in het centrum, zijn er tal van tapas bars en restaurants. In de zomer worden voor de gasten vele feesten en concerten gehouden in Fuengirola. Populair is de markt in Fuengirola, die elke dinsdag plaatsvindt.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden