Moraira mooie kleine havenstad aan de Costa Blanca

Moraira
Moraira is een mooie, vredige kustplaats in het zuidoosten van Spanje, aan de Costa Blanca.
Dit stuk kust is vooral bekend om zijn fantastische stranden, vandaar de naam 'witte kust', hier vindt u kilometers fijn, wit zand, ideaal om te loungen en te zonnebaden.

Het gebied is vooral populair bij gezinnen, want er zijn genoeg interessante dingen om te zien en te doen en veel entertainment voor jong en oud. Als u eenmaal een bezoek heeft gebracht aan Moraira bent u verkocht en komt u graag het volgend jaar terug.


Moraira was en is een kleine vissershaven, maar waar het toerisme inmiddels de belangrijkste bron van inkomsten is. Het toerisme is nog steeds relatief bescheiden, u vindt er geen wolkenkrabbers, of grote hotelcomplexen en overvolle drukke winkelstraten.  

Moraira is nog steeds een van de meest ongerepte badplaatsen aan de Costa Blanca, met 8 km aan prachtige kustlijn en bergen op de achtergrond.

De meeste bezoekers die elk jaar in Spanje verblijven, komen vooral vanwege de prachtige stranden. Moraira beschikt gelukkig ook over een groot aantal stranden. De belangrijkste stranden zijn: Playa del Portet een kleine baai, Club Nautico strand (alleen toegankelijk via de exclusieve jachthaven van Moraira en meestal alleen toegankelijk voor de mensen die hun boten hebben aangemeerd in de haven), vriendelijk vragen en misschien wordt u wel doorgelaten. Torre Cap d'Dor is een vrij klein, afgelegen strand, maar op loopafstand van Playa El Portet. La Cala is ook klein fijn zandstrand met kristalhelder water. Het strand van Platgetes is opnieuw zeer gemakkelijk te bereiken, er is zelfs een parkeerplaats voor bezoekers die met de auto reizen! U zult ook verschillende restaurants en faciliteiten vinden, zoals douches. Cap Blanc is een heel mooi strand, gelegen aan de voet van een aantal kliffen. L'Andragó is een rotsachtig strand met een fantastisch uitzicht over de kust en de zee.

Het strand van L'Ampolla is het grootste en meest populaire strand van Moraira en ligt in de buurt van het kasteel. Er is een grote strandpromenade waar u kunt wandelen en het stadscentrum ligt op slechts enkele minuten afstand. Er is een speeltuin voor de kinderen, evenals bars en restaurants.

Winkelen in en rond Moraira.

Zoals in de meeste andere badplaatsen in Spanje, zijn er tal van winkels in de binnenstad waar u geweldige geschenken, kleding en andere mooie dingen kunt kopen. Als u niet tevreden bent met het aanbod, raad ik u een shopping trip aan naar Valencia, hier vindt u alles wat uw hartje begeert!

In het centrum van Moraira vindt u alles wat u nodig heeft voor uw vakantie. Er zijn veel kleine bars, leuke cafés, bankfilialen, restaurants en winkels.


Watersporten in Moraira.

Bent u dol op watersport? Dan bent u in Moraira aan het juiste adres, want hier zijn tal van aanbiedingen en mogelijkheden om stoom af te blazen in het water. En zelfs als u absoluut onervaren bent in termen van duiken of speedboten, maakt dat helemaal niets uit, omdat er veel scholen en cursussen zijn. En als u het niet durft, kunt u gewoon genieten van de warme golven van de Middellandse Zee.
 In de nabijgelegen steden Denia en Calpe vindt u een zeer levendige watersportscene.

De gastronomie van Moraira.

Moraira heeft veel goede restaurants en niemand hoeft hongerig naar bed te gaan. Van kleine tapasbars tot grote, internationale restaurants, hier vindt u alles!  Durf eens de lokale specialiteiten te proeven, u zult er geen spijt van krijgen.

Ontdek het nachtleven van Moraira!

Veel mensen houden ervan om nieuwe dingen op vakantie te ervaren en te vieren in de plaatselijke bars, clubs en nachtclubs, te drinken met de lokale bevolking en zonder zorgen van het leven te genieten.
Als u voor de eerste keer in Spanje bent, een belangrijke tip: Clubs en discotheken worden hier 'Discotecas' genoemd. Iedereen die om een ​​'club' vraagt, krijgt waarschijnlijk een scheve blik, want dat is de term voor een stripclub of een bordeel!
Op de feesten en partijen in Moraira kunt u veel plezier beleven, als u op zoek bent naar helemaal gekke feesten, kunt u beter een bezoek brengen aan het nabijgelegen Benidorm. De stad is niet ver weg en berucht om zijn uitbundige feesten, maar dat betekent niet dat u geen plezier kunt hebben in Moraira, maar het is hier meestal een beetje rustiger.

Hoe kunt u Moraira bereiken?
Moraira ligt ongeveer 80 km ten noorden van Alicante en ongeveer 110 km ten zuiden van Valencia, door deze perfecte ligging heeft u de keuze uit twee grote luchthavens en kunt u op zoek gaan naar de goedkoopste tickets en de beste vluchttijden, de rit naar Moraira duurt ongeveer 50 minuten vanaf beide luchthavens.

Casa Pietsa ligt op ruim 3 km van het gezellige centrum van Moraira en is van alle gemakken voorzien. Genieten van de mooie omgeving, het prachtige zwembad en ontspannen op het grote terras.

Casa Bopajo in Moraira biedt u luxe en comfort op steenworp van zandstrand El Portet met pittoreske baai, één van de meest idyllische plekjes aan de Costa Blanca. 

Casa California is een modern ingerichte villa in een mooi gelegen woonwijk van Moraira met een vrij uitzicht op wijngaarden en uitzicht op de Middellandse zee.


Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden